“Teroristes” M. Vidiņas vēstule prezidentam.

Atcerēsimies kādu satraukumu kādreiz izraisīja Marijas Vidiņas vēstule (tautā dēvētajam Cūkmenim) A. Kalvītim. Toreiz viņa rakstīja, ka Kalvītis ir “vai nu galīgs stulbenis, vai arī Putina iezombēts mankurts”. Cik viedi toreiz izrādījās Marijas Vidiņas vārdi par šo kangaru-jūdasa dvēseli. Iezombētais Cūkmenis tikko kā parādīja savu kangara dabu, aizskrienot uz Maskavu pie sava saimnieka, asins suņa Putina.

LRTT 03.10.2009

Marija

Foto:  Marija Vidiņa ar meitu Ilzi un vīru Juri Vidiņu.

LR valsts Prezidentam Zatlera k-gam,
LR Ministru Prezidentam Dombrovska k-gam,
LR Tiesībsargam Apsītim, LR Saeimai, Daudzes k-gam, laikrakstam LA
     no pils. Marijas Vidiņas, dzīv. Rēzekne, Ausekļa 21
                                                IESNIEGUMS.
Lūgums, prātojums, diskusija ,sauciet to kā gribiet, bet jēga ir viena – aizstāvēt valsts valodu savā Tēvzemē.
Man kārtējo reizi izraisa sašutumu krievu NVO/ne krievvalodīgie, jo tādas nācijas nav, mēģinājums ieviest Latvijā divvalodību. Runa ir par aicinājumu mazināt prasības valsts val. zināšanā dažādās jomās, pat pašvaldību deputātu statusā.Te faktiski pat komentāri būtu lieki, jo kā var piedalīties nacionālas valsts pārvaldē, nezinot pamatnācijas valodu? Daudz iekaitējusi VVF, atsviežot valsts valodas likumu. Tai pašā laikā ,veča, kura iebraukusi 1940.g. ar okupācijas armiju jaunības plaukumā, nodzīvojusi še 50/60 gadus, pieprasa latviešu ierēdnim, kurš izaudzis neatkarīgajā Latvijā, sazināties ar viņu okupantu valodā. Kur rast vēl drausmīgāku absurdu? Un vēl, mēs itkā nedrīkstam uzspiest valsts valodas zināšanu pat profesijās, kur ir saskarsme ar klientiem, bet darba piedāvājumu reklāmās viens no obligātiem nosacījumiem ir – okupantu valodas zināšana. Tas ir drausmīgs cilvēktiesību pārkāpums! Daudzi mani paziņas ir aizbraukuši no Latvijas, jo nepārvalda krievu mēli. Simtiem tūkstošu krievu ir piešķirta pilsonība, bet tas faktiski nebūtu iespējams bez valsts valodas zināšanām!
Es zinu un Jūs ari, kas notiek PID un NP, kā ļaudis tiek pie pilsoņu statusa. Pērk ne tikai Valmierā! NP ir vajadzīga pamatīga reorganizācija. Un ne jau Baranovskim tur ir vieta! To pierāda Bičkoviča lieta.
50 gadus okupanti ņirgājas par latviešu val. To turpina darīt arī 20 neatkarības gados.
Kad es – latviete-jutīšos savā zemē, valstī, kā pilntiesīga latviete un spēšu Latvijā izdzīvot ar valsts valodu? Vai ari mums ir pienācis laiks braukt bļaustīties uz Briseli, Strasbūru? Vai man, kā latvietei, jāsniedz SCT sūdzība par savas valsts genocīdu pret pamatnāciju?
Papētiet kas notiek krievu skolās ar latviešu valodas mācīšanu!
Varturu attieksme pret manu tautu ir pazemojoša, bez jelkādam pašcieņas pazīmēm.
Plašsaziņas līdzekļos /īpaši TV!/ pārsvarā krievu mēle.
Deokupācija nav notikusi!
Vēsturi neaizmirst neviena sevi cienoša tauta. Mācaties no ebreju, japāņu, armēņu, čečenu u.d.c. tautām.

              Ar cieņu M.VIDIŅA / Rēzekne/                                      24.09.09.

You may also like...

10 komentārs

  1. AG saka:

    Tikai tad, kad DEKOLONIZĀCIJA notiks, nebūs problēmu ar Valsts valodu Latvijā, bet par šo procesu Vidiņas k-dze diemžēl neraksta!

  2. sīlis-AG saka:

    Izlasiet uzmanīgāk!Nu un kurš tad par to raksta?Nerunajot par darīšanu.Viņa raksta par valodas apdraudējumu,ne dekolonizāciju.Par bīstamu sexu te arī nav ne vārda.KO NU?

  3. to AG saka:

    JA izraidītu visus pēc 1940.g.ieklīdušos krievus un citus PSRS pilsoņus,sarēķiniet cik % būtu latvieši.Kur tur būtu problēma ar valsts val.?Nebūtu jau kas prasa krievu val.kā valsts val.Jums ir iespējas iztirzāt šo jautājumu un piepalīdzēt Vidiņas k-dzei.Vai daudzi ir protestējuši pret latviešu genocīdu savā zemē pēc 20 g. “neatkarības”?VVF valodas jautājumā ir visa ļaunuma pirmsākums.Pārmetiet Vidiņai,ka /neesot deputāte/ nepieņēma valodas un deokupācijas pareizos likumus.

  4. AG saka:

    Starp citu, sarunā ar mani Vidiņa aizstāvēja VVF un iebilda, kad saucu to par mūsu tautas slepkavu!

  5. vijs saka:

    lieciet mieru maskavai,tieciet ar saviem asinsunjiem un vilkachiem galaa!
    tiesam stulbaki vel par donkihotu,ar ko sataisijusies cinities esat??? ar maskavu vai!

  6. to AG saka:

    Kur tad jūs ar viņu tā sarunājāties,vai ANO jebšu pa telefonu?
    Nu un par tp VVF kā latviešu “slepkavu”diži par šerpu teikts.Cik tad šī tā nolika gar zemi?Viņa ir morālā slepkava,identitātes slepkava ,latviskuma slepkava utt.

  7. to AG saka:

    Kur arī te pazūd komenti,jo tiko rakstīju un nav.Kas tad tas p[ar tribunālu?

  8. pamela--AG saka:

    Puika,tu daudz kur un ko sarunā ne ar savu muti un prātu.Tu ar Vidiņu neesi runājis ne par VVF ,ne bin Ladenu,bet teksts ir dzirdēts un Dieva dusmas pār tevi,ja esi pārkāpis 10 Dieva baušļus.

  9. pamela--AG saka:

    Puika,tu daudz kur un ko sarunā ne ar savu muti un prātu.Tu ar Vidiņu neesi runājis ne par VVF ,ne bin Ladenu,bet teksts ir dzirdēts un Dieva dusmas pār tevi,ja esi pārkāpis 10 Dieva baušļus.
    TO GAN NEGAIDĪJU,ka “LRTT”ir CENZŪRA KĀ prastā čekas avīželē.

  10. pamela--AG saka:

    Tencinu,ka izspruku cauri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *